gallery/p1230750
gallery/p1230749
gallery/p1230777
gallery/p1230804
gallery/p1230788
gallery/p1230747

Keramiekreis Benin

De eerste reis start 16 november 2018

Samen met Monique Teggelove van Papillonreizen.com heb ik een 15-daagse keramiekreis samengesteld in Benin. Ik heb Monique leren kennen op de vakantiebeurs waar ik achter de stand van Benin stond. Monique was hier voor Mali en Benin. Ze heeft samen met haar man Ibrahim Kassogue ruime ervaring met het verzorgen van reizen in West-Afrika, waaronder Benin. 

We hebben pottenbakkersdorp Sè gevonden die graag de traditie willen leren aan ons, zoals dat al vele generaties hier gehanteerd wordt. We zullen drie dagen leren hoe klei wordt gewonnen en hoe het gebruiksklaar wordt gemaakt. Dan gaan we op traditionele manier zelf onze werkstukken maken. Ervaring is niet noodzakelijk, deze reis is voor iedereen toegankelijk. Na drie dagen laten we onze werkstukken een aantal dagen en gaan we de hoogtepunten in het zuiden van Benin bezoeken. Na een paar dagen gaan we weer terug naar Sè om onze werkstukken te bakken samen met alle pottenbaksters uit het dorp. De volgende dag is de markt waar keramiek wordt verkocht. Keramiek is een gedeelte van de markt, er is o.a. fruit, groente, stoffen en andere gebruiksvoorwerpen te koop. De volgende dag vertrekken we richting de kust.

Mochten de werkstukken te groot zijn om mee te nemen in het vliegtuig, dan wordt een oplossing gezocht om het op een andere manier te vervoeren naar Nederland. 

gallery/p1230815

Klik hier voor meer informatie over de reis bij Papillonreizen.com

gallery/beni-lmap-md